Entertainment

Ook Selma van Dijk ontslagen bij Hart van Nederland

30 oktober 2019 15:05 Aangepast: 30 oktober 2019 15:05
Beeld © ANP

Na het afscheid van Gallyon van Vessem (50) zal het SBS-programma Hart van Nederland ook afscheid nemen van presentatrice Selma van Dijk (50), zo laat Talpa weten aan RTL Boulevard.

“We gaan nu echt uit elkaar"

Tegenover RTL Boulevard laat Selma weten: “Het is heel jammer en als het aan mij had gelegen was ik nog even doorgegaan. Het is een heel gek idee dat ik na 16,5 jaar er niet meer sta. Dat moet ik echt nog even laten bezinken. (…) Ik heb het altijd met veel plezier gedaan.” De presentatrice zal ook geen andere programma’s maken voor SBS. “We gaan nu echt uit elkaar.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gallyon van Vessem kondigt laatste werkdag Hart van Nederland aan

Een groots afscheid in de uitzending zoals voor Gallyon is voor Selma helaas niet weggelegd, ze heeft namelijk op 14 oktober al haar laatste uitzending gepresenteerd zonder het zelf te weten. Daarover vertelt de presentatrice: “Dat liep uiteindelijk zo, dat is ook een beetje vreemd. Maar het idee dat ik echt afscheid moet nemen in de uitzending is ook niet aan mij besteed.” 

Marco Louwerens (zenderdirecteur bij Talpa) laat in een verklaring aan RTL Boulevard weten: “Zoals bekend oriënteert SBS6 zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Voor Selma is in het vernieuwde Hart van Nederland straks geen presentatierol meer weggelegd. We willen Selma bedanken voor haar grote mate van professionaliteit en enorme betrokkenheid bij Hart van Nederland en wensen haar alle goeds voor de volgende fase van haar carrière.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Einde voor presentatrices Hart van Nederland'

Eerder deze maand nam Gallyon van Vessem al afscheid van het programma. Ook toen bracht Marco Louwerens een soortgelijk statement naar buiten. “SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore