Ga naar de inhoud
Entertainment

Groen licht voor Game of Thrones-prequel House of the Dragon

Beeld © HBO

Kijkers hoeven nog geen afscheid te nemen van Game of Thrones. HBO komt met een nieuwe serie die zich 300 jaar ervoor afspeelt, maakte de Amerikaanse zender bekend.

House of the Dragon gaat over de familie Targaryen en beslaat tien afleveringen. Miguel Sapochnik, die meerdere afleveringen van Game of Thrones regisseerde, neemt een groot deel van de regie op zich. Schrijver George R.R. Martin, die de boekenreeks schreef waarop de serie is gebaseerd, is ook betrokken bij het maken van House of the Dragon. Wanneer de prequelserie op de buis moet verschijnen, is niet bekendgemaakt.

De aankondiging van House of the Dragon komt kort na het nieuws dat de stekker is getrokken uit een andere prequel. Die serie zou zich duizenden jaren voor Game of Thrones afspelen en Naomi Watts zou de hoofdrol vertolken. HBO besloot echter niet verder te gaan. Ook andere projecten die na het stoppen van de hitserie eerder dit jaar werden aangekondigd, zouden voorlopig zijn geschrapt.

Whut?!
Lees meer:
Whut?! Prequel Game of Thrones onverwachts geschrapt
'Jon
Lees ook:
'Jon Snow' keek niet mee naar laatste seizoen Game of Thrones

Ondanks alle lovende kritieken de afgelopen jaren, viel het laatste seizoen van de populaire serie niet bij iedereen in de smaak:

Game of Thrones-cast reageert op kritiek laatste seizoen

01:59