Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Entertainment

Netflix cancelt plannen versneld afspelen na kritiek

30 oktober 2019 03:55 Aangepast: 30 oktober 2019 10:03
Beeld © ANP

Netflix biedt de mogelijkheid series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen voorlopig niet aan. De streamingservice testte deze mogelijkheid afgelopen week, wat het bedrijf op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan.

“Netflix is beter dan dat”

Toen bekend werd dat een aantal abonnees tijdelijk op hun mobiele telefoons de afspeelsnelheid van het Netflixaanbod konden aanpassen, reageerden onder meer Judd Apatow en Aaron Paul verbolgen. "Nee, dat is niet hoe het werkt", twitterde Judd. "Distributeurs mogen niets veranderen aan de inhoud." Aaron liet weten: "Het bestaat niet dat Netflix dit doorzet. Dat zou betekenen dat ze beslissen over iemand anders creatieve werk. Netflix is beter dan dat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Je kunt je favoriete Netflix-serie nu versneld afspelen

Het streamingbedrijf laat dinsdag op de eigen site weten dat het slechts om een test ging, waarin gebruikers meerdere functies konden uitproberen. Volgens Netflix is het aanpassen van de afspeelsnelheid een van de verzoeken die geregeld binnenkomt van abonnees. Het platform benadrukt dat dvd's die mogelijkheid ook hebben, maar zegt geen plannen te hebben de functie op korte termijn in te voeren.

Ondertussen zit ook Apple niet stil en trekken ze alles uit de kast om Netflix te verslaan:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Lammers en Henry van Loon bundelen krachten voor Netflix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore