Entertainment

Nog niet vertoonde Penoza-film breekt eerste record

29 oktober 2019 21:43 Aangepast: 29 oktober 2019 22:10
Beeld © ANP

De Penoza-film draait nog niet in de bioscopen, maar heeft het eerste record al te pakken. The Final Chapter, zoals het bioscoopvervolg heet, beleeft op 18 november de grootste landelijke Nederlandse publiekspremière ooit. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks dinsdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Hier is 'ie dan! De trailer van Penoza: The Final Chapter

De terugkeer van maffiakoningin Carmen van Walraven is dan in minimaal 118 Nederlandse theaters te zien. Voorafgaand zal in de bioscopen een livestream van de rode loper bij de grote wereldpremière met cast en crew te zien zijn. Volgens DFW gebeurde dit niet eerder in zoveel zalen bij een Nederlandse titel.

Penoza: The Final Chapter volgt na na vijf succesvolle seizoenen Penoza, een van Nederlands populairste crime-series aller tijden. De film verhaalt over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die ondergedoken zit in Canada en daar een anoniem leven leidt. Als een collega wordt aangevallen, vermoordt ze uit zelfverdediging de dader, waarna ze wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Daar moet ze afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Hier zie je als eerste de beelden van de nieuwe Penoza-film

Een groot aantal vaste acteurs uit de serie keert terug in de film. Alle leden van het gezin Van Walraven zullen te zien zijn, net als de vaste handlangers Luther (Raymond Thiry) en Berry (Loek Peters) en rechercheur Jim Leeflang (Hajo Bruins). De Penoza-film draait vanaf 28 november in het hele land.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore