Entertainment

Frits Spits vindt zijn winst als beste radiomaker onterecht

29 oktober 2019 17:56 Aangepast: 29 oktober 2019 18:18
Beeld © ANP

Frits Spits had niet zichzelf, maar zijn collega Edwin Evers de prijs voor de beste radiomaker van de eeuw gegeven. Dat vertelde hij dinsdag op NPO Radio 1 in een gesprek over de award die hem maandagavond werd uitgereikt.

"Het is een heel aardige jongen"

"Ik werd heel blij als ik hem op de radio hoorde", aldus Spits. "Dat is een van de belangrijkste dingen: dat je het idee hebt dat je een vriend op de radio hebt. Dat gevoel geeft hij mij altijd; ik voel me erg verwant met hem." Bovendien is Evers op de radio exact dezelfde persoon als in het echt. "Het is een heel aardige jongen."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Ook Frank Dane mist Edwin Evers bij Ochtendshow

De gelauwerde radiomaker heeft geen spijt van een klein uitstapje naar de televisie, maar gelukkig werd hij er niet van. "De televisie is niet mijn medium", bekent Spits. "De radio is het medium van de verbeelding, van de fantasie, van de verhalen. Van de interactie met de luisteraar. Om daar in mee te gaan en dat te stimuleren, is het grootste en leukste dat ik me kan indenken."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Frits Spits belangrijkste radiomaker van de afgelopen 100 jaar

Spits is door een vakjury van de VARA-gids verkozen tot belangrijkste radiomaker van de eeuw. De presentator staat boven aan de top 40 van radiosterren die is opgesteld ter gelegenheid van honderd jaar radio in Nederland. De jury noemt Spits "een van de allerbeste sfeermakers en verhalenvertellers op de radio".

Evers stond op de tweede plek, op drie en vier stonden Joost den Draaijer en Felix Meurders (Spijkers met koppen).

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore