Entertainment

Arjen Lubach scoort hit met 'Toprioriteit-T-shirt'

29 oktober 2019 16:54 Aangepast: 29 oktober 2019 17:20
Beeld © ANP

Het T-shirt dat Arjen Lubach afgelopen zondag in het programma ZML lanceerde, is zeer populair bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het ontwerp met de tekst ‘Ik ben GEEN Toprioriteit’ is maandag al meer dan 5000 keer gedownload. Juffen en meesters hebben de redactie laten weten dat zij hun hele klas in het T-shirt willen steken op 6 november, als er een grote landelijke onderwijsstaking plaatsvindt.

"Zoveel shirts op zo’n korte termijn kon alleen door een leger kindslaven aan het werk te zetten"

In het bijbehorende item in het VPRO-programma analyseert Lubach het schrijnende, nog steeds toenemende docententekort in het basisonderwijs. Ook fileert hij de uitspraak van premier Mark Rutte, die stelde het onderwijs ‘topprioriteit’ te vinden maar vervolgens geen extra geld uittrok voor de beroepsgroep die onder druk staat. Het filmpje uit ZML is al bijna een half miljoen keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach dropt opvolger van zijn hit Beter in bed

"Zoveel shirts op zo’n korte termijn kon alleen door een leger kindslaven aan het werk te zetten", aldus Lubach. "En - misschien heel cynisch - daar pas ik voor. Het ontwerp is via de website van het programma te downloaden; zet je eigen kinderen maar aan het werk." Het tiende seizoen van ZML ging twee weken geleden van start. Afgelopen zondag trok het programma meer dan 1 miljoen kijkers.

De tekst op het shirt bevat een spelfout omdat door het docententekort een aantal leerlingen geen goed onderwijs zou krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zondag met Lubach wint derde keer op rij Lovie Award

RTL Boulevard kreeg van Arjen Lubach een kijkje achter de schermen van het populaire programma. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore