Ga naar de inhoud
Entertainment

Koffiedate? Binnenkort kun je ook terecht bij H&M

Beeld © Instagram @openstudio

Spoedig kun je niet alleen meer bij H&M terecht voor stijlvolle kleding. Als het aan de Zweedse gigant ligt kun je in de toekomst ook koffiedrinken of sporten in hun winkels. Klinkt hemels, toch?

"Er zijn veel van die creatieve stadsdelen waar dit concept zou kunnen werken"

Benieuwd geworden naar het nieuwe concept? Dan moet je snel een ticket boeken naar Berlijn. In de hippe wijk Mitte is H&M Mitte Garten geopend, een reddingspoging tot betere cijfers. In de superieure flagshipstore in het hartje van Berlijn shop je niet alleen de laatste trends, maar kun je ook een kopje koffie - of een ander hip drankje - drinken of snuffelen tussen tweedehandskleding. 

Het concept werd afgelopen jaar voor het eerste gelanceerd in thuisbasis Stockholm en moet nu ook in Duitsland nieuwe klanten trekken.

H&M
Ook leuk:
H&M opent outlet Afound nu ook in Nederland

In de nieuwe winkels ben je wel wat sneller uitgekeken dan we gewend zijn van menig H&M-winkel. De nieuwe zaken zijn namelijk vijf keer zo klein en ook een stuk selectiever. Zo worden er alleen items verkocht die écht passen bij de bevolking. Zo gaat er in Berlijn vegan cosmetica, handtassen en tweedehandskleding over de toonbank en worden er zelfs yogalessen gegeven. 

Maar ook de gewone catalogus van H&M is 'gewoon' te shoppen via een digitale tool, al prijkt het bekende rode logo niet op de gevel.

Er
Lees ook:
Er verschijnt steeds meer 'pikante' fashion op straat

Volgens Anna Bergare, hoofd innovaties bij H&M Lab, wordt het concept binnenkort in meer steden uitgerold. "Het gaat om een hyperlokale kleine flagshipstore. We zien hen het potentieel ervan ook op andere plaatsen. Er zijn veel van die creatieve stadsdelen waar dit concept zou kunnen werken.

Bron: RTL Boulevard