Ga naar de inhoud
Entertainment

Golden Girls-actrice Betty White (99) overleden

Beeld © Getty Images

Actrice Betty White is op 99-jarige leeftijd overleden, dat is zojuist bekendgemaakt. Ze was de langst werkende en een van de oudste nog werkende actrices in Hollywood. Op 17 januari zou ze haar 100e verjaardag vieren. De actrice is overleden in haar woning in Carmel, Californië.

Betty White werd geboren in 1922 en begon haar carrière als glamourmodel. In de jaren ’50 begon ze met acteren in enkele series en had ze korte tijd een eigen talkshow. In totaal is de actrice zeventien keer genomineerd voor een Emmy Award, waarvan ze er zes in ontvangst heeft mogen nemen. In 1983 was Betty de eerste vrouw die een Emmy won als beste presentatrice.

'Golden
Lees ook:
'Golden Girl' Betty White gewoon aan het werk op 95ste verjaardag

De actrice is vooral bekend door haar rol in de iconische serie Golden Girls. Hierin speelde ze vanaf 1985 tot 1992 rol van Rose Nylund. Daarna speelde ze deze rol voor een seizoen in de vervolgserie The Golden Palace. Ook had ze kort een rol in de soapserie The Bold and the Beautiful als moeder van Stephanie Forrester.

In 2015 ontving Betty op 93-jarige leeftijd een Emmy voor haar gehele oeuvre. Naast acteren en presenteren heeft Betty in totaal zeven boeken geschreven.

93-jarige
Lees ook:
93-jarige Betty White krijgt flashmob als verjaardagscadeau

Recent deelde de actrice in een interview met het tijdschrift People haar geheim om zo lang gezond en fit te blijven. Volgens de Golden Girl was haar dieet eigenlijk het tegenovergestelde van wat mensen misschien zouden verwachten. "Ik probeer groene dingen te vermijden. Volgens mij werkt het", grapte ze.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore