Ga naar de inhoud
Entertainment

John de Mol over rechtszaak: 'Facebook kan wel, maar wil niet'

ANP

John de Mol (64) is maandag zelf aanwezig bij de hervatting van de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen Facebook. Ook Jort Kelder zit in de zaal van de rechtbank in Amsterdam.

"Ik vind dat er iets aan gedaan moet worden"

John de Mol wil maatregelen tegen nepadvertenties waarin hij en andere BN'ers zogenaamd bitcoinproducten aanprijst. De Talpa-oprichter probeerde er eerder zelf uit te komen met Facebook maar na drie maanden onderhandelen gaf hij het op. John de Mol vroeg de rechter daarom alsnog om een uitspraak.

John
Lees ook:
John de Mol wil tóch uitspraak rechter in zaak tegen Facebook

Andere BN'ers die al langer slachtoffer zijn van dergelijke nepadvertenties zijn onder anderen Alexander Klöpping, Eva Jinek, Herman den Blijker, Humberto Tan, Jort Kelder, Marco Borsato, Matthijs van Nieuwkerk, Rik van de Westelaken, Ruud Feltkamp en Waylon. Zij lieten eerder een verklaring uitgaan dat zij achter John de Mol staan.

Hij zei dat hij met deze zaak wil tegengaan dat er nog meer mensen gedupeerd raken. "Ik ben een BN'er tegen wil en dank. In het verleden is ongelofelijk veel onzin over mij geschreven en daar heb ik nooit iets tegen gedaan omdat het alleen mijzelf betreft. In dit geval treft het onschuldige mensen die geloven dat ik ze aanbeveel ergens in te investeren. Ik vind echt dat daar iets aan gedaan moet worden en daar kan ook iets aan gedaan worden, maar ze willen niet."