Ga naar de inhoud
Entertainment

Gaat Michiel Huisman het Eurovisiesongfestival presenteren?

Beeld © Getty Images

Met nog een halfjaar te gaan totdat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam van start gaat, worden er steeds meer details duidelijk. Zo is onlangs het thema van het liedjesfestijn bekend geworden en zitten we met smart te wachten tot we weten wie de presentatie op zich zal nemen.

“Ik zeg niks. Ik oefen mijn pokerface weer"

Er gaan verschillende namen rond voor deze prestigieuze klus. Wordt het Eva Jinek, Chantal Janzen of toch Jan Smit? En welke rol is er weggelegd voor de wereldberoemde NikkieTutorials? Hoewel er nog niks naar buiten is gebracht, vertelde RTL Boulevard-deskundige Aran Bade in de uitzending dat de naam van Michiel Huisman steeds vaker valt als mogelijke presentator.

Cornald
Lees ook:
Cornald Maas loopt weg met songfestivalthema

Uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival Sietse Bakker probeert tegenover RTL Boulevard zijn lippen stijf op elkaar te houden, maar vertelt: “Dat is een mooie naam. Wie weet.” Als hem wordt gevraagd of er al gesprekken zijn gevoerd met de acteur, vertelt Sietse: “Ik zeg niks, maar ik oefen mijn pokerface weer.” Wel is er een voorkeur voor drie presentatoren: “In Zweden was het met een, vorig jaar met vier. Een presentator is wat weinig, moet je voorstellen dat die ziek wordt. Vier is wat veel. Dan is drie eigenlijk wel heel mooi. Maar ik sluit niet uit dat we ook op twee of vier uitkomen."

De organisatie is in ieder geval al wel in een verregaand stadium. “We zijn er bijna uit. Het is een ontzettend moeilijke puzzel. Wie wil je daar, wie kan, passen die mensen bij elkaar. Kun je een goeie taakverdeling maken, kun je een goed verhaal omheen bouwen. We hebben een lange lijst presentatoren maar ook daarbuiten. Je kijkt ook naar acteurs, actrices, zangers en influencers. Uiteindelijk moet dat puzzeltje kloppen”, aldus Sietse.

Voorbereidingen
Lees ook:
Voorbereidingen Eurovisiesongfestival van start voor Ahoy

Het decor van de Eurovisiesongfestival is al wel rond, onthult Sietse Bakker: "We hebben zelfs al stiekem gekozen. Als je een decor kiest ga je daarna dat uitwerken met technische tekeningen en lichtontwerpen. Je moet al snel een keuze maken. Die keuze hebben we al gemaakt en gaan we binnenkort bekend maken."

Zien we Michiel Huisman zometeen het songfestival presenteren?

01:38