Entertainment

Frank Lammers en Henry van Loon bundelen krachten voor Netflix

25 oktober 2019 13:46
Beeld © Netflix

Henry van Loon (37), Frank Lammers (47) en Birgit Schuurman (42) zijn te horen in de eerste Netflix Original animatiefilm Klaus. Ze spreken de Nederlandse stemmen in van de hoofdpersonages voor de kerstfilm die op 15 november wereldwijd op Netflix verschijnt.

Het titelpersonage, de grote mysterieuze Klaus die bovenaan de poolcirkel woont, wordt ingesproken door Frank Lammers. Henry van Loon spreekt de stem in van de jonge postbode Jesper en Birgit vertolkt de stem van leerkracht Ava.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Lammers speelt Amerikaanse president in tv-serie

Klaus vertelt het verhaal van de jonge Jesper, de slechtste student van de postacademie, die wordt gestationeerd op een eiland helemaal bovenaan de poolcirkel. Een eiland waar de lokale en altijd ruziënde bevolking nauwelijks woorden met elkaar wisselt, laat staan brieven. Jesper staat op het punt om het allemaal op te geven tot hij een bondgenoot vindt in de lokale leerkracht Ava. En hij maakt kennis met Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Deze bijzondere en ongewone vriendschappen brengen vreugde terug in Smeerenburg en zorgen voor een nieuwe generatie van vrijgevige en gelukkige buren, magische legendes en kerstsokken die met zorg aan de schoorsteen worden opgehangen. 

De Amerikaanse stemmencast van Klaus bestaat onder meer uit Jason Schwartzman, JK Simmons, Rashida Jones, Norm Macdonald en Joan Cusack. Klaus is geregisseerd door Despicable Me co-creator Sergio Pablos, Klaus co-sterren Joan Cusack, Will Sasso en Norm Macdonald. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Lammers bedankt voor rol in GTST

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore