Entertainment

Cornald Maas loopt weg met songfestivalthema

24 oktober 2019 20:18 Aangepast: 24 oktober 2019 21:13
Beeld © ANP

Cornald Maas (57) vindt het songfestivalthema Open Up goed gevonden. "Het is op een goede Nederlandse manier assertief. De luiken open, verbind je een beetje met elkaar en luister naar andere verhalen", reageerde de vaste songfestivalcommentator in De Wereld Draait Door. Volgens Cornald moet je oppassen dat een slogan niet te letterlijk wordt.

"Het hoeft niet per se allemaal over muziek te gaan. Doe er mee wat je ermee wilt doen"

"Duncan riep vorig jaar Music first. Als je zo’n thema kiest, leg je ook iets op aan de rest van Europa. Als Moldavië, IJsland of Engeland een leuk feestbandje wil insturen moeten ze dat vooral doen", aldus Cornald. "Het hoeft niet per se allemaal over muziek te gaan. Doe er mee wat je ermee wilt doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence cancelt last minute optreden in Utrecht

In de uitzending werd bekendgemaakt dat Open Up de slogan is voor het Eurovisiesongfestival dat komend jaar in Rotterdam wordt gehouden.

"Nederland is een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken", zegt uitvoerend producent Sietse Bakker. "We hebben ook gezocht naar een thema dat past bij de tijd waarin we leven. Met de slogan Open Up nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getty Kaspers toch als special guest bij songfestivalfeest

Het thema is in gaststad Rotterdam enthousiast ontvangen. "Dit thema past uitstekend bij onze stad én bij de Rotterdamse mentaliteit", zegt cultuurwethouder Said Kasmi. Hij wil dat het evenement in mei een feest wordt voor de hele stad, voor het hele land en alle bezoekers. "Open Up to Rotterdam! Samen maken we er een feest van."

 

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Paul de Leeuw biedt zich aan als presentator songfestival

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats op 12, 14 en 16 mei in Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop voor de repetities en de finales begint naar verwachting voor de feestdagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore