Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen doet boekje open over druk gezinsleven

Beeld © Getty Images

Het leven van Nightwish-zangeres Floor Jansen (38) staat door haar deelname aan het programma Beste Zangers volkomen op zijn kop. Hoewel ze al wereldberoemd is, heeft nu ook Nederland eindelijk kennisgemaakt met Floor. “Ik vind het best een spannende rollercoaster”, vertelt de zangeres.

"Ik woon heerlijk op het platteland, met paarden, een honden en katten"

Floor, die momenteel met haar gezin in Zweden woont, vertelt aan Shownieuws dat het combineren van het toeren met Nightwish en haar familie erg lastig is. Haar man, die zelf ook muzikant is, is zelf ook vaak op tournee. Dit zorgt ervoor dat dat hun dochtertje vaak mee gaat met de band. “Wij gaan allebei de wereld over. Dit is voor ons heel normaal en ons kindje groeit op die manier op. Zo is mijn dochtertje een jaar geworden in Amerika.”

Henk
Lees ook:
Henk Poort vindt zingen met Floor Jansen hoogtepunt Beste Zangers

De zangers geniet momenteel van alle rust die ze heeft op het Zweedse platteland. “Mijn man is Zweeds, mijn band is Fins. Ik praat Zweeds met mijn man, maar Nederlands met mijn dochter. Ik wil graag dat zij Nederlands leert.” 

“Ik woon heerlijk achteraf op het platteland. Ik heb paarden en een hond en katten. Als ik thuiskom, ligt daar de focus op. Het ontspant me heel erg”, legt Floor uit.

Floor
Lees ook:
Floor Jansen en Henk Poort brengen Beste Zangers tot grote hoogte

Floor is momenteel het gesprek van de dag in Nederland. Dat betekent niet dat een solocarrière in de pijpleiding zit. Ze vraagt zich dan ook af in hoeverre mensen nu ook geïnteresseerd zullen zijn in de band Nightwish, of komen ze alleen voor Floor Jansen uit de Beste Zangers. “Nightwish gaat altijd voor. Wij brengen in het voorjaar een nieuwe plaat uit en daar gaan we de wereld mee over. (…) Ik kan niet zomaar zeggen: ‘Oh in Nederland is iets moois, Nightwish laat maar zitten.’ Dat gaat echt niet gebeuren.” Wel staat Floor binnenkort in Ahoy voor de liveshow van Beste Zangers.

In RTL Boulevard spraken Henk Poort en Floor Jansen over wat de populariteit met hun heeft gedaan. 

Henk Poort vindt zingen met Floor Jansen hoogtepunt Beste Zangers

01:47