Entertainment

Heftig verhaal in Steenrijk, Straatarm weet de kijker te raken

22 oktober 2019 22:00
Beeld © SBS Steenrijk, Straatarm 22-10-2019

In de meest recente aflevering van Steenrijk, Straatarm zien we hoe de familie Halm uit het Franse Lainsecq ruilt met de familie Hogenberg. Het verhaal van Tamara en Erwin Hogenberg raakt de kijker.

De familie Halm woont momenteel in het Franse Lainsecq en hebben naar eigen zeggen niks te klagen. Het prachtige huis van de familie is van alle gemakken voorzien. Zo is er een verwarmd zwembad en een hot tub waar de familie Hogenberg een week lang gebruik van mag maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prachtig einde voor familie Zark in Steenrijk, Straatarm

In Nederland woont de familie Hogenberg. Moeder Tamara en vader Erwin hebben het niet makkelijk. Enkele jaren geleden raakte het hele gezin betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hoewel Erwin en de kinderen er vanaf kwamen met een hersenschudding, was Tamara er erger aan toe. Zij heeft nu een chronische-whiplashsyndroom en raakte hierdoor arbeidsongeschikt. Daarboven op kregen ze nog een enorme klap te verwerken. Bij Tamara zijn namelijk onbehandelbare tumoren ontdekt in de hersenen. Maar de moeder des huizes wil absoluut niet achter de geraniums zitten. Door alle ellende moet het gezin het doen met 60 euro per week. Dankzij deze ruil krijgen zij de kans om voor het eerst als gezin samen naar het buitenland te gaan.

De familie Halm vindt het moeten letten op de kleintjes erg heftig. Op de markt proberen zij het zo goedkoop mogelijk te houden. In Frankrijk geniet het gezin Hogenberg juist van alles wat ze kunnen en laten zee en diep gekoesterde droom in vervulling gaan. Vader en zoon willen namelijk al jaren tegen elkaar karten en dat kan nu eindelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers kunnen rijke zusjes in Steenrijk, Straatarm niet uitstaan

Kijkers hebben voor beide gezinnen veel lof en raken er maar niet over uitgepraat. Vooral de emotionele dans in de gang van het huis in Frankrijk roept bij zowel de kijker als het gezin veel emoties op. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore