Ga naar de inhoud
Entertainment

Emilia Clarke over GoT: we konden niet iedereen tevreden stellen

Beeld © HBO

Emilia Clarke (32) "baalde" dat fans negatief reageerden op het einde van Game of Thrones. Maar, zo benadrukt ze ook, het was onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Dat zegt ze in een interview met Stellar Magazine.

“Als mensen balen dat de show voorbij is omdat ze er graag naar keken, dan leef ik met ze mee”

"Het is kunst en iedereen kan eruit halen wat hij of zij wil", zegt de actrice over het einde van de populaire serie. Emilia speelde acht seizoenen lang de rol van de blonde 'drakenkoningin' Daenerys Targaryen.

Kijkers van Game of Thrones hadden kritiek op het laatste seizoen van de serie. Zo vonden ze bijvoorbeeld dat het gehaast aanvoelde en dat de verhaallijn en de karakters sterk afweken van eerdere seizoenen.

'Jon
Lees ook:
'Jon Snow' keek niet mee naar laatste seizoen Game of Thrones

"Het is heel jammer dat dit niet het perfecte einde was waarop we hadden gehoopt, maar ik geloof echt dat we niet iedereen blij konden maken," reageert Emilia. Zelf noemt ze de show "het beste" dat haar ooit is overkomen en "een gift".

HBO
Lees ook:
HBO dankzij Game of Thrones dé grote winnaar bij Emmy's

De serie maakte haar financieel onafhankelijk. Dat alleen al noemt ze fantastisch. Toch snapt ze heel goed dat fans - los van de hoe de serie eindigde - balen dat de serie is afgelopen. "Als mensen balen dat de show voorbij is omdat ze er graag naar keken, dan leef ik met ze mee."

Eerder reageerde de cast al op alle kritiek:

Game of Thrones-cast reageert op kritiek laatste seizoen

01:59