Entertainment

Passievolle tango Samantha en Marcus zet DWTS-studio op zijn kop

20 oktober 2019 13:49 Aangepast: 20 oktober 2019 13:53
Beeld © Dancing With The Stars

Met het oog op de finale lijkt het alsof Samantha Steenwijk (33) gebakken zit. Week na week weet ze de jury, en de kijkers thuis, weer te verrassen. Ook gisteravond kreeg ze weer positief commentaar wat gepaard ging met vier tienen én een staande ovatie. Toch blijft de zangeres er zelf aardig nuchter over. "Soms weet je niet of het goed is of écht goed is." 

"Ik had van tevoren niet gedacht dat ik één tien zou halen, laat staan vier"

In de halve finale van Dancing With The Stars werd het een stukje lastiger voor de dansparen, ze moesten namelijk voor het eerst twee dansen laten zien. Samantha en haar danspartner Marcus trakteerde de kijkers onder andere op de tango, en wat voor een! Hun perfecte optreden werd door de jury dan ook beloond met vier dikke tienen. "Jullie zitten op een ander niveau”, aldus jurylid Dan Karaty. “Je krijgt het gevoel dat er iets speciaal gaat gebeuren als jullie de vloer op komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Staande ovatie voor Samantha Steenwijk in Dancing with the Stars

Als RTL Boulevard Samantha na de halve finale spreekt heeft ze een grote glimlach op haar gezicht. Helemaal bevatten dat ze in de grote finale staat, doet ze nog niet. "Bizar", is het enige wat ze dan ook kan uitbrengen op de vraag hoe ze de staande ovatie heeft ervaren. "Ik lag daar op de grond en keek naar het plafond en durfde eigenlijk niet om me heen te kijken, wat de mensen deden en de jury. En toen zag ik het een beetje vanuit mijn ooghoeken en dacht ik: 'O, het was goed' (...) Ik had van tevoren niet gedacht dat ik één tien zou halen, laat staan vier. Ik ben zo blij!" 

Haar zelfvertrouwen groeit dan ook met de week. "Ik had heel veel moeite met zelfacceptie, maar ik heb gewoon wat meer zelfrespect gekregen. En dat heb ik nooit gehad", biecht ze op tijdens het introductiefilmpje voor haar eerste dans. "Ik heb meer geleerd dan alleen danspassen en dat is iets wat ik de rest van mijn leven mee kan nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian Mentel 'geëmotioneerd' door succes bij DWTS

Rapper Keizer viel helaas nét af voor de finale vanwege zenuwen. "Het is vervelend dat het precies vandaag gebeurde, ik had het liever eerder in de competitie gehad", vertelt hij aan RTL Boulevard. Toch geeft hij het dansen niet op, hij heeft zelfs stukjes 'dans' in zijn shows. "Ik probeer soms wat eleganter te doen", lacht de artiest.

Vorige week viel Tooske af, ondanks dat ze twee tienen kreeg. En daar is voormalig deelnemer Jamie het nog altijd niet mee eens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Teleurgestelde Tooske geraakt door eliminatie DWTS

Volgende week is de grote finale van het dansprogramma en nemen Samantha, Anouk, Barrie en Bibian het tegen elkaar op voor de titel.

Kijk de aflevering hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore