Entertainment

Joker is mega succes in Nederland: half miljoen bezoekers

16 oktober 2019 17:27 Aangepast: 16 oktober 2019 18:22
Beeld © DC Films

De nieuwe film Joker, waarin de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld uit de doeken wordt gedaan, is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. In nog geen twee weken tijd zagen al meer dan 500.000 mensen het grimmige epos. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscoopbranche.

Joker is niet alleen in Nederland een grote hit. Ook in de VS brak de film het afgelopen weekend bezoekersrecords. In dat land deed Joker weer een discussie oplaaien over geweld in films. Tegenstanders stellen dat de film zou kunnen aanzetten tot geweld. Ook Talpa-coryfee Gordon uitte deze zorgen nadat hij voortijdig de zaal had verlaten omdat hij de film te naargeestig vond.

De meeste bezoekers hebben echter louter lofuitingen voor de film, die oproept tot meer compassie voor verwarde mensen in de samenleving. Onder anderen regisseur Martin Koolhoven brak een lans voor Joker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hugh Grant uit kritiek The Joker op social media

Joker won op het festival van Venetië een Gouden Leeuw en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt door vriend en vijand getipt voor een Oscar. In Nederland zijn voor zover bekend geen bioscopen die extra bewaking hebben ingehuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore