Entertainment

Advocaten willen Netflix-film The Laundromat voorkomen

16 oktober 2019 14:12 Aangepast: 16 oktober 2019 15:58
Beeld © Netflix

Advocaten Jurgen Mossack en Ramon Fonseca willen voorkomen dat Netflix vrijdag de nieuwe film The Laundromat lanceert.

De film over het internationale Panama Papers-schandaal, waarin grootschalig onderzoek over verdachte offshore-accounts van prominenten aan het licht kwam, zou hen ten onrechte zwartmaken. De mannen, die in het drama worden vertolkt door Gary Oldman en Antonio Banderas, klagen Netflix onder meer aan wegens smaad. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Aangrijpende Netflix-show When They See Us weer onder vuur

Mossack en Fonseca stellen dat ze worden neergezet als "meedogenloze harteloze advocaten die betrokken zijn bij het witwassen van geld, het ontduiken van de belasting, omkoperij en andere criminele activiteiten", zo leest de aanklacht. De raadsheren denken dat The Laundromat ervoor kan zorgen dat de toekomstige rechtszaak tegen hun inmiddels opgeheven firma zal worden gekleurd. "Als de aap eenmaal uit de mouw is, dan is het onmogelijk het terug te draaien zonder dat er al een oordeel is geveld."

De advocaten sloten hun bedrijf afgelopen maart, twee jaar nadat de miljoenen papieren waar ook gegevens van hun cliënten in stonden uitlekten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste Nederlandse Netflix Original verschijnt in januari

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore