Entertainment

Yes! Grease wordt omgetoverd tot serie

15 oktober 2019 18:10 Aangepast: 15 oktober 2019 18:55
Beeld © Paramount Pictures

Streamingdienst HBO werkt aan een nieuwe spin-off-serie gebaseerd op de hitfilm Grease uit 1978. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder werd al aangekondigd dat er ook een bioscoop-prequel in de maak is, die plottechnisch het verhaal vertelt vóór de wereldberoemde film met John Travolta en Olivia Newton John.

Grease vertelt over Sandy en Danny, die elkaar op vakantie ontmoeten en verliefd worden. Als Sandy verhuist en op dezelfde school als Danny belandt, blijkt hij een heel andere jongen dan hij in de zomermaanden leek te zijn. Het tweetal gaat in het origineel naar Rydell High; dat zal ook de titel van de nieuwe serie worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olivia Newton-John verkoopt iconische Grease-outfits

Sommige personages uit de film zullen ook in Rydell High terugkeren. De muzikale serie speelt zich af in de jaren vijftig, maar zal ook serieuze moderne tienerthema's als groepsdruk, puberteit in het puriteinse Amerika en 'coming of age' aansnijden. Het is nog niet bekend wie de serie gaat schrijven, wie de hoofdrollen gaat spelen of wanneer Rydell High te zien zal zijn.

Eerder maakten de producent van Rydell High al een veelgeprezen registratie van een theaterconcert van de 'oude' Grease.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grease-sterren duiken 40 jaar later terug in hun rol

Hoewel de film ruim 40 jaar geleden is uitgebracht, is Grease nog altijd populair. Hieronder zie je hoe dat komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore