Entertainment

'Whitney Houston in Hall of Fame'

15 oktober 2019 14:44 Aangepast: 15 oktober 2019 15:22
Beeld © Getty Images

Whitney Houston maakt voor het eerst kans op een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook The Notorious BIG, Thin Lizzy, T Rex, Motörhead en Pat Benatar zijn voor het eerst genomineerd door het museum voor popgeschiedenis in Cleveland.

Jaarlijks wordt een select groepje artiesten geselecteerd die in aanmerking komen voor een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. Voorwaarde is dat ze minstens 25 jaar geleden hun eerste album hebben uitgebracht. Dit jaar stemmen meer dan duizend muzikanten, experts en critici op hun favoriet. Tevens wordt een publieksstem meegewogen bij de selectie van de nieuwe rockiconen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Sommige genomineerden wachten al jaren totdat ze eindelijk worden opgenomen in de prestigieuze Hall of Fame. Kraftwerk is bijvoorbeeld voor de zesde keer genomineerd terwijl de discolegendes van Chic, die al elf keer kans maakten, dit jaar de longlist niet eens hebben gehaald.

Het museum maakt in januari de nieuwe leden van de Hall of Fame bekend. Dit jaar behoorden Janet Jackson, Radiohead, Roxy Music, Def Leppard, The Zombies, The Cure en Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks tot de nieuwelingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bodyguard-acteur Kevin Costner onthult geheim Whitney Houston

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore