Entertainment

Elton John vindt remake van The Lion King maar niks

14 oktober 2019 10:30 Aangepast: 14 oktober 2019 11:37
ANP

De live-action-remake van The Lion King was een van de grote bioscoopkrakers afgelopen zomer, maar toch kon de film niet op ieders goedkeuring rekenen. Elton John, die de soundtrack van het origineel uit 1994 verzorgde, zegt in gesprek met GQ op z'n zachtst gezegd 'niet blij' te zijn met de nieuwe versie.

"De magie en vreugde zijn er niet meer"

"Het was een gigantische teleurstelling voor mij, want ik vind dat ze de muziek hebben verkloot", aldus Elton. "De muziek was een belangrijk onderdeel van het origineel, maar de muziek heeft in de nieuwe film niet dezelfde impact. De magie en de vreugde zijn er niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog nooit bracht een film zóveel geld op als The Lion King

De zanger had gehoopt dat hij meer bij het productieproces van de film betrokken was. "De creatieve visie voor de film en de muziek was deze keer anders en ik was niet echt welkom en werd niet met hetzelfde respect als toen behandeld. Dat maakt me extreem verdrietig."

Over de musical van The Lion King is Elton wél tevreden. "Ik ben blij dat het juiste gevoel voor de muziek voortleeft in de musicalversie van The Lion King."

Film niet gezien? Zie hieronder de trailer. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore