Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen en Henk Poort brengen Beste Zangers tot grote hoogte

Beeld © Beste Zangers | AVROTROS | 13-10-2019

Maar liefst 1,4 miljoen mensen zagen gisteravond hoe Floor Jansen (38) en Henk Poort (63) in de laatste aflevering van Beste Zangers iedereen verpletterde met een krachtig duet. Kippenvel alom!

Het twaalfde seizoen van Beste Zangers gaat misschien wel de geschiedenis in als één van de meest spraakmakende seizoenen dankzij de deelname van Floor Jansen. Floor, die sinds 2012 de leadzangeres van de band Nightwish is, wist keer op keer de andere deelnemers ver achter zich te laten met haar krachtige stem.

Het seizoen kende dan ook flink wat hoogtepunten, maar de laatste aflevering was veruit het meest bijzonder. Dit keer stonden de kandidaten namelijk niet solo op het podium, maar zongen ze duetten! En dat gegeven leverde interessante combinaties op... Zo bracht de Nightwish-zangeres samen met operazanger Henk Poort het klassieke Phantom of the Opera ten gehore.

Floor
Lees meer:
Floor Jansen openhartig over ervaringen in Beste Zangers

Floor wilde al vanaf het begin samen met Henk een duet doen, en dan het liefst Phantom of the Opera. Dat wilde Henk wel, op één voorwaarde: wanneer Nightwish naar Nederland komt, wil hij het duet nog eens zingen met Floor én de hele Nightwish band. Zo gezegd, zo gedaan!

Beste
Ook leuk:
Beste Zangers-Floor Jansen voegt extra shows toe aan tournee

Zoals elke week ontploft Twitter wanneer Floor het podium betreedt. "Als dat duet tussen Henk en Floor vóór het Gouden Televizier-Ring Gala was uitgezonden, had dit programma echt die ring wel gewonnen!", klinkt het enthousiast. 

Onverslaanbaar
Ook leuk:
Onverslaanbaar succes voor Floor Jansen in Beste Zangers

De 38-jarige zong in de laatste uitzending ook nog samen met Tim Akkerman het nummer Shallow, uit A Star is Born. In een van de eerste afleveringen gaf ze de hit al een eigen draai, en gisteravond deed ze het nog eens dunnetjes over.

Bron: RTL Boulevard