Entertainment

Tegenslag voor Kesha: aanklacht verkrachting opnieuw afgewezen

11 oktober 2019 12:12
Beeld © Getty Images

Het zit zangeres Kesha (32) niet mee. De Tik Tok-zangeres vecht al jaren in de rechtszaal tegen haar voormalige producer Dr. Luke (46). Zij beschuldigde hem onder andere van verkrachting en wilde onder haar platencontract met hem uit. Dat lukte keer op keer niet. Ze ging in hoger beroep, maar ook dat is afgewezen.

Kesha verkeert in zwaar weer. De zangeres is al tijden bezig met een rechtszaak tegen Dr. Luke en het wil niet vlotten. De 32-jarige ging in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter. Helaas werd dat ook afgewezen, meldt E! News. De rechtbank van New York wees haar verzoek af voor een heropening. Hoe het er nu voor staat? Kesha kan niet onder het contract uit en moet blijven samenwerken met de producer die ze  aanklaagde wegens verkrachting. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres Kesha heeft altijd een badpak bij zich

De reden van de afwijzing is dat het hoger beroep "ontoereikend en zonder verdienste" zou zijn. Bovendien zouden haar claims "speculatief en tegenstrijdig met haar vorige aantijgingen" zijn. Het is al de derde keer dat Kesha probeert een aanklacht in te dienen tegen Dr. Luke's eigen geding, waarin hij haar voor de rechter sleept wegens laster, smaad én contractbreuk.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres Kesha op de bon geslingerd

In eerste instantie ging het om een rechtszaak waarin Kesha haar voormalige producer aanklaagde wegens seksuele en lichamelijke mishandeling. Hierin beweerde ze gedrogeerd te zijn door Dr. Luke en ook nog eens dat hij haar dik noemde. Vervolgens sleepte hij haar voor de rechter, omdat hij beweert dat haar aantijgingen niet waar en lasterlijk zijn. Uiteindelijk besloot Kesha in 2016 om de zaak te laten vallen, maar Dr. Luke blijft voet bij stuk houden. 

Kesha deed haar verhaal ook in een documentaire en bracht een album uit dat geïnspireerd was door haar ervaringen. 

Kesha werkte samen met Dr. Luke aan megahits als Tik Tok, We R Who We R en Timber

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore