Entertainment

Ellen DeGeneres onder vuur om vriendschap met George Bush

10 oktober 2019 03:06 Aangepast: 10 oktober 2019 07:44
Beeld © ANP

Niet iedereen in Hollywood is het eens met uitspraken van Ellen DeGeneres (61), die in haar programma verklaarde bevriend te zijn met George W. Bush. De presentatrice kwam in het weekend tijdens een footballwedstrijd in beeld terwijl ze een onderonsje had met de voormalig president.

"Ik ben bevriend met George Bush, ik ben bevriend met veel mensen die andere ideeën hebben dan ik. We lijken te zijn vergeten dat het oké is dat we allemaal anders denken", stelde Ellen. Ze verwees naar de dagelijkse afsluiter van haar programma, waarin ze mensen aanmoedigt aardig voor elkaar te zijn. "Als ik zeg: wees lief voor elkaar, dan bedoel ik niet alleen tegen de mensen die hetzelfde denken als jij, ik bedoel wees lief voor iedereen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen DeGeneres over baby Archie: 'Hij lijkt op Harry'

Onder meer Reese Witherspoon en Kristen Bell deelde het fragment uit de show met prijzende woorden voor Ellen. Bij anderen viel haar verklaring bepaald niet in goede aarde. Susan Sarandon deelde een quote uit de reactie van LHBTQ-blad Out Magazine: "DeGeneres mist het hele punt door te doen alsof het slechts gaat om iemand die andere meningen heeft, niet een man die er meermaals van is beschuldigd een oorlogsmisdadiger te zijn."

Ook Mark Ruffalo kon de uitspraken van Ellen niet waarderen. "Sorry, maar totdat George W. Bush terecht staat voor de misdaden tijdens de oorlog in Irak, kunnen we niet beginnen over vriendelijkheid."

Jameela Jamil verklaarde in eerste instantie achter de presentatrice te zijn. Later verwijderde ze die tweet, en liet de Britse weten: "Vandaag heb ik meer geleerd over het weerzinwekkende presidentschap van Bush. We hebben niet veel over hem geleerd op school, we hoorden alleen dat hij dom was. Wat een monsterlijke leider. Nu begrijp ik de woede."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook P!nk en Ellen DeGeneres komen op voor Harry en Meghan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore