Entertainment

RTL blijft Oh, wat een jaar! en Weet ik veel uitzenden

09 oktober 2019 17:14 Aangepast: 09 oktober 2019 18:11
Beeld © RTL Boulevard

Hoewel Linda de Mol naar Talpa is verhuisd, blijven twee programma's die zij presenteerde bij haar oude werkgever RTL. Het achtste seizoen van Weet ik veel en het derde seizoen van Oh, wat een jaar! zullen door RTL worden uitgezonden, heeft de zender woensdag bekendgemaakt.

"Het is goed dat er in dit dossier eindelijk duidelijkheid is"

Oh, wat een jaar! en Weet ik veel keren in het voorjaar terug op de buis. Welk RTL-gezicht de beide programma's van Linda overneemt, weet de zender nog niet. Talpa laat aan RTL Boulevard weten: "Wij hebben inderdaad in een arbitraal kort geding opgelegd gekregen dat we de genoemde programma’s aan RTL moeten leveren en zullen dat uiteraard nakomen en betreuren dit vooral voor Linda die haar programma’s nu niet meer kan presenteren.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lief: Linda de Mol noemt broer John 'grote steun en toeverlaat'

De afgelopen maanden was er discussie tussen RTL en Talpa over een aantal contractuele afspraken rondom de programma's. "Het is goed dat er in dit dossier eindelijk duidelijkheid is", zegt een woordvoerder van RTL. "Nu ons standpunt ook door een juridische uitspraak is bekrachtigd, kunnen wij weer overgaan tot de orde van de dag."

Linda's manager laat aan ons weten dat ze het erg jammer vindt, maar er verder niet al te veel over mag zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lief: Linda de Mol noemt broer John 'grote steun en toeverlaat'

Met het vertrek van Linda, die 1 juli de overstap maakte naar de Talpa-zenders van haar broer John, raakte de zender een aantal goed bekeken programma's kwijt, waaronder Miljoenenjacht, Linda's Zomerweek en Ik hou van Holland. Eerder haalde Talpa ook al shows als It Takes 2, Dance Dance Dance en Voetbal Inside weg bij RTL. Ook over The Voice werd gekibbeld, maar de talentenjacht blijft bij RTL.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore