Entertainment

Nielson ontvangt 538 Top 50 Award

08 oktober 2019 17:46 Aangepast: 08 oktober 2019 18:47
Beeld © ANP

Nielson heeft de 538 Top 50 Award in de categorie Member Favorite in de wacht gesleept. De zanger ontvangt de prijs voor zijn nummer IJskoud, zo is dinsdagmiddag bekendgemaakt in De Coen en Sander Show. Eerder ontving zangeres Mabel al een Top 50 Award in de categorie Beste Nieuwkomer.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Zieke Nielson moet meer optredens afzeggen

De 538 Top 50 wordt samengesteld op basis van streamingcijfers, airplay van alle Nederlandse radiostations en op basis van stemmen van zogeheten 538 Members. Die laatste groep zorgde er mede voor dat Nielsons IJskoud de eerste plek in de hitlijst wist te behalen. De zanger beloofde eerder dit jaar dat hij een tatoeage zou zetten als het lied op 1 zou komen. Toen IJskoud onder meer dankzij talloze stemmen van 'members' bovenaan de hitlijst prijkte, besloot de zanger daad bij woord te voegen en zijn eerste tatoeage daadwerkelijk te laten plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Nielson en Frenna kanshebbers voor Buma NL Award

Vanwege dit bijzondere verhaal heeft 538 besloten de Member-prijs aan de 29-jarige zanger uit te reiken. Volgens de jury van de radiozender is IJskoud bovendien de eerste grote hit waarmee Nielson een "persoonlijke kant" van zichzelf heeft laten zien. Hij heeft zijn favoriete gitaar weggelaten en, zo meent de jury, "een nieuwe sound neergezet".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore