Entertainment

South Park-bedenkers zeggen 'sorry' tegen China

08 oktober 2019 09:17 Aangepast: 08 oktober 2019 12:50
Beeld © ANP

De makers van South Park hebben hun 'excuses' gemaakt aan China omdat het land in de meest recente aflevering van de animatieserie belachelijk wordt gemaakt. South Park verdween als reactie volledig van het Chinese internet. "We verwelkomen de Chinese censuur in onze huizen en harten", reageren makers Trey Parker en Matt Stone spottend op Twitter.

In de aflevering Band in China wordt Randy, de vader van Stan, betrapt op het verkopen van wiet in China en wordt hij naar een werkkamp gestuurd dat vergelijkbaar is met de 'heropvoedingskampen' in de provincie Xinjiang. Randy komt daar een gevangen Winnie the Pooh tegen, een verwijzing naar de gecensureerde beer. Winnie wordt gecensureerd in China omdat hij op social media wordt vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping. "Xi lijkt helemaal niet op Winnie the Pooh", zeggen Parker en Stone nu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

South Park plaagt kijker in eerste uitzending

De mannen hopen het nog goed te kunnen maken. "Lange leve het grote communistische China! Moge de rijstoogst deze herfst rijkelijk zijn. Is het nu weer goed tussen ons, China?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore