Entertainment

Angelina Jolie 'lookalike' opgepakt wegens 'godslastering'

07 oktober 2019 14:32
Beeld © Instagram @sahartabar_officialx

Sahar Tabar (22) werd een internetsensatie omdat ze zich zou hebben laten verbouwen om op Angelina Jolie (44) te lijken. De kiekjes krijgen veel kritiek, aangezien ze het wel heel extreem heeft aangepakt. Inmiddels is de dame opgepakt in de Iraanse hoofdstad Teheran wegens "culturele misdaden en sociale en morele corruptie."

Na vele operaties en behandelingen is Sahar erin geslaagd (vindt ze zelf) om op haar idool Angelina Jolie te lijken. Maar het heeft negatieve gevolgen voor haar leven. De brunette is opgepakt in Teheran en wordt beschuldigd van godslastering, oproepen tot geweld, inkomen verwerven door middel van ongepast gedrag en jongeren aanmoedigen om ongehoorzaam te gedragen, meldt de Iraanse nieuwssite Tasnim

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angelina Jolie: 'Mijn kinderen zijn sterke individuen'

Sahar schoot de ether in door haar gelijkenis met Angelina en wist op die manier duizenden Instagram-volgers erbij te krijgen. Hoewel ze op de kiekjes vaak onder het mes lijkt te zijn gegaan, worden de foto's ook gefotoshopt en draagt ze enorm veel make-up om de 'look' elke keer te kunnen nabootsen. Op een paar van de foto's is te zien hoe ze losjes een hidjab draagt en een pleistertje over haar neus heeft geplakt, iets wat steeds vaker voorkomt op de straten van Teheran. Inmiddels zijn cosmetische ingrepen enorm populair in het Islamitische land. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angelina Jolie doet boekje open over nasleep scheiding Brad Pitt

Tegenwoordig krijgt Sahar ook van haar volgers veel kritiek. Zo vinden ze haar steeds meer op een alien lijken en niet op Angelina. Toch blijft ze doorgaan met het plaatsen van de bizarre kiekjes. Instagram is bovendien het enige grote social media platform dat beschikbaar is in Iran, aangezien Facebook, Twitter en Telegram gebannen zijn in het land. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore