Entertainment

The Walking Dead-acteur: 'Zombies worden nog goorder'

07 oktober 2019 07:10 Aangepast: 07 oktober 2019 08:11
Beeld © AMC

Nu zombieserie The Walking Dead aan het tiende seizoen begint, worden niet alleen de vaste acteurs een dagje ouder. Ook bij de ondoden gaan de jaren zichtbaar tellen, lacht hoofdrolspeler Norman Reedus in een interview met BuzzE.

"Ze zijn heel subtiel elk jaar een beetje goorder geworden"

"Als je de walkers van nu vergelijkt met die uit het eerste seizoen, dan zagen ze er toen bijna gezond uit. Gezonde dode lichamen", herinnert de acteur, die als sinds dat eerste seizoen Daryl Dixon speelt, zich. "Maar ze zijn heel subtiel elk jaar een beetje goorder geworden. Er zijn steeds minder mensen over om te eten, dus ze raken uitgemergeld. En daarnaast verdenk ik onze make-up-mensen ervan dat ze er een uitdaging van hebben gemaakt ze steeds iets onsmakelijker te maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zombiefans opgelet: The Walking Dead krijgt elfde seizoen

De ondoden zijn niet alleen van uiterlijk veranderd, het zombiegenre heeft dankzij The Walking Dead ook een enorme boost gekregen. Norman: "Ik weet nog goed dat er eerste gesprekken over de serie waren, en mijn agent - en volgens mij die van alle acteurs van het eerste uur - meteen zei: Nee, je gaat geen zombieshow doen, geen sprake van."

Het duurde niet lang voordat het tij was gekeerd. "Vanaf het tweede seizoen kregen steeds meer mensen door dat het niet om de zombies ging, maar om deze groep overlevenden." Dat is volgens de acteur ook de reden dat de serie na tien jaar nog steeds op de buis is. "Het is een hele menselijke show. Kijkers zien deze groep en vragen zich af welke rol zij op zich zouden nemen. Als de omstandigheden zo extreem zijn, wie ben je dan en waar sta je voor? Dat blijft intrigeren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch bioscoopfilm voor The Walking Dead

Het horrorgenre heeft de reputatie ons die spiegel voor te houden. Volgens Norman laat The Walking Dead het beste en het slechtste van de mensheid zien. "Natuurlijk; in een situatie waarin er beperkte middelen zijn en altijd dreiging is, hebben veel mensen de neiging in eerste instantie aan zichzelf te denken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Walking Dead is een lieverdje vergeleken met Black Summer

Maar, zo benadrukt de acteur: "Wat je ziet in de serie, is dat meestal daarna het besef komt dat je samen sterker bent. Ik zie daar wel hoop in voor ons soort; de band tussen de overlevenden in onze show is ijzersterk. Dat zijn ook mijn persoonlijke favoriete momenten; als je de onderlinge relaties ziet." Gniffelend: "Alhoewel ik na tien seizoenen ook nog altijd graag zo nu en dan een zombie omleg."

Het tiende seizoen van The Walking Dead start maandagavond op Fox.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore