Entertainment

Judas levert Rifka Lodeizen derde Gouden Kalf op

04 oktober 2019 20:32 Aangepast: 04 oktober 2019 21:56
Beeld © ANP

Rifka Lodeizen heeft vrijdagavond haar derde Gouden Kalf in de wacht gesleept. Zij kreeg de prijs voor haar hoofdrol in het RTL-drama Judas, de verfilming van het gelijknamige boek van Astrid Holleeder over haar relatie met broer Willem.

"Ik ben altijd bang dat ik het niet kan of iemand teleurstel"

Rifka had al twee beeldjes in de kast staan. Zij won in 2009 het Gouden Kalf voor beste actrice voor Kan door huid heen, waarin zij een zwaar getraumatiseerde vrouw speelde. Drie jaar later kreeg Rifka het beeldje voor haar hoofdrol in de NPO-serie Overspel, waarin zij een bedrogen vrouw speelde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Film Rifka Lodeizen wint Amerikaanse prijs

Andere genomineerden in de categorie Beste Actrice Televisiedrama waren Marit van Bohemen (Judas) en Leny Breederveld (De Luizenmoeder).

Rifka prees in haar speech de cast van Judas en droeg haar prijs op aan Astrid Holleeder en haar zus Sonja "en alle bange bange zussen en moeders en vriendinnen. Want angst is niet alleen een raadgever, maar ook een kracht". Rifka noemde Astrid 'de krachtigste vrouw die ik ooit heb ontmoet'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem Holleeder kijkt Judas vanuit de cel: 'Ik ben in slaap gevallen'

Rifka: "Mensen hebben me vaak gevraagd of ik bang was in deze rol. Ik ben altijd bang dat ik het niet kan of iemand teleurstel. Het is gewoon doodeng om iets te maken. Ik ben bang om te verliezen, maar ook te winnen, want dan moet ik hier staan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore