Ga naar de inhoud
Entertainment

Marco Borsato scoort zijn 40ste Top 40-hit

Beeld © ANP

Marco Borsato is sinds vrijdag de trotse bezitter van zijn eigen Top 40. Zijn nieuwe single Lippenstift, met Snelle en John Ewbank, verovert deze week de 9e plek in de hitlijst. Daarmee scoort Marco zijn veertigste hit in de Top 40.

"Dit is wel übercool"

Om die mijlpaal te vieren werd Marco door Qmusic verrast met zijn eigen Top 40. "Dit is wel übercool", reageerde de zanger. "Toen ik nog een jong binkie was, liep ik naar de platenzaak en dan ging ik die Top 40-blaadjes halen. Dromen zijn bedrog stond dertien weken op nummer 1, ik heb ze hier alle dertien ingelijst aan de muur hangen. Dat is gewoon nostalgie voor mij!"

Marco
Zie ook:
Marco Borsato zwaait zoon Senna uit naar Italië

Dromen zijn bedrog, dat in 1994 verscheen, is nog steeds Marco's grootste Top 40-succes. Rood uit 2006 volgt op de tweede plek, het eerder dit jaar verschenen Hoe het danst prijkt op de derde plek. De samenwerking met Armin van Buuren en Davina Michelle, waarmee Marco ook bij onze zuiderburen scoort, staat nog steeds in de Top 40. Deze week is Hoe het danst terug te vinden op nummer 13.

Marco is de zevende Nederlandse artiest die erin slaagt met veertig singles in de Top 40 te komen. Onder anderen Golden Earring en André Hazes sr. gingen hem voor. Marco is bovendien de meest succesvolle Nederlandse artiest in de Top 40, alleen Rihanna, Madonna en David Guetta wisten meer punten te verzamelen in de hitlijst.

Marco
Zie ook:
Marco Borsato's zoon Senna blaast achttien kaarsje uit

Marco Borsato en rapper Snelle slaan handen ineen

33:48