Entertainment

Everon Jackson Hooi pakt hoofdrol in internationale speelfilm

02 oktober 2019 19:28 Aangepast: 02 oktober 2019 20:09
Beeld © ANP

GTST-acteur Everon Jackson Hooi heeft een hoofdrol te pakken in een internationale speelfilm, Vliegende vissen verdrinken niet. De opnames van de film zijn onlangs gestart op Curaçao, maakte producent Gusto Entertainment woensdag bekend.

"Dat zijn voor mij hele herkenbare onderwerpen"

De andere hoofdrollen zullen worden vertolkt door gelauwerd kunstenaar en regisseur Felix de Rooy, die met deze film voor het eerst vóór de camera te zien zal zijn, en de 10-jarige Tiara Richards. De film vertelt het verhaal van Kenza (11), die heen en weer wordt geslingerd tussen haar opa’s laatste, spirituele wens voor zijn naderende afscheid en de ergernis van haar vader over diens bijgeloof.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Everon Jackson Hooi reageert op relatiebreuk

"Toen ik het script las, werd ik meteen geraakt door het verhaal dat draait om keuzes maken en loslaten", stelt Jackson Hooi. "Dat zijn voor mij hele herkenbare onderwerpen. Bovendien speelt het zich af op Curaçao waar mijn roots liggen. Niet de witte stranden en heerlijke baaien, maar het rauwe achterland waar ik zelf ben opgegroeid.

Vliegende vissen verdrinken niet is de tweede film van regisseur Eché Janga, die met zijn eerste film Helium twee Gouden Kalveren won. De film moet eind 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore