Entertainment

Joker-acteur Joaquin Phoenix scheldt cameraman de huid vol

02 oktober 2019 17:12 Aangepast: 02 oktober 2019 18:16
Beeld © ANP

Joaquin Phoenix werd tijdens de talkshow van Jimmy Kimmel een beetje in verlegenheid gebracht toen de presentator hem een behind-the-sceneclip liet zien van zijn nieuwe film Joker, waarin de acteur een medewerker op de set de huid vol scheldt.

"Ik probeer hier iets goeds te vinden"

Phoenix, gekleed in zijn Joker-kleding, probeert zich te concentreren op zijn werk, maar wordt door iemand op de set van zijn werk gehouden. "Houd gewoon je fucking klep, gast. Ik probeer hier iets goeds te vinden", valt hij ineens tegen hem uit. De medewerker in kwestie, cameraman Lawrence Sher, noemt de acteur vanwege zijn divagedrag vervolgens Cher. Phoenix is daar echter helemaal niet van onder de indruk. "Dat is niet eens een belediging", zegt hij. "Cher, serieus? Ze is een zangeres, actrice, danseres, mode-icoon... Hoe is dat een fucking belediging?", bijt hij de cameraman toe voordat hij boos uit beeld beent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maskers verboden tijdens bioscoopbezoek aan Joker

Phoenix had het clipje nog niet gezien en schaamde zich voor zijn gedrag. "Dit is zo beschamend", bekent hij tegenover Kimmel en het publiek. "Dat had privé moeten blijven, sorry dat jullie dat moesten zien." De acteur legt daarna uit waarom hij zo uit zijn vel sprong. "Soms is het draaien van films best intens, omdat je met veel mensen in een kleine ruimte bent en je iets goeds probeert te doen."

Uiteindelijk besluit Phoenix toch zijn 'welgemeende' excuses aan te bieden aan Sher. "Het spijt me, maar hij zat wel echt constant te fluisteren en dan is het echt heel moeilijk om het juiste gevoel te vinden waar je naar zoekt. Het was niet goed van me en het spijt me, maar hij had dat niet moeten doen", lacht hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe trailer Joker jaagt je de stuipen op het lijf

Joker is een 'origin story' over de bekendste comic-schurk ter wereld en de belangrijkste tegenstander van Batman. De film ging op het festival van Venetië in première en won daar de prestigieuze Gouden Leeuw. Phoenix wordt door vriend en vijand al getipt voor een Oscar voor zijn intense vertolking. De film draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore