Entertainment

André Kuipers opent Kinderboekenweek

02 oktober 2019 04:54 Aangepast: 02 oktober 2019 08:44
Beeld © ANP

In het bijzijn van astronaut André Kuipers (60) en schrijfster Anna Woltz (37) wordt woensdagochtend in Amsterdam de Kinderboekenweek officieel geopend. De 65e editie van het evenement heeft dit keer als thema Reis mee!.

“Met een boek kun je elke reis maken die je wilt”

Anna Woltz schreef het Kinderboekenweekgeschenk en André Kuipers stortte zich op het bijbehorende prentenboek. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek, die tot en met 13 oktober duurt, is er ook een optreden van Kinderen voor Kinderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Kuipers staat stil bij eerste maanwandeling

De Kinderboekenweek gaat deze editie over voertuigen. "Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran", omschrijft de organisatie het thema. "Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

André Kuipers geeft startsein Museumweek

Het Kinderboekenweekgeschenk is gratis voor wie voor tien euro aan kinderboeken koopt, het boek van André Kuipers kost 7,25 euro. De auteurs gaan de komende dagen langs veel scholen in het land.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore