Entertainment

Vrouw overleden Fernando Ricksen deelt verdrietig bericht

01 oktober 2019 17:02
Beeld © Instagram @veronikaricksen

Het is alweer twee weken geleden dat de oud-profvoetballer Fernando Ricksen is overleden na zijn heftige strijd tegen de ziekte ALS. Een week na de begrafenis deelt zijn vrouw Viktoria een dierbare foto van het gezinnetje op Instagram. "Moeilijkste tijd in mijn leven, zonder jou, mijn liefde", schrijft ze bij het prachtplaatje.

"Je zult altijd mijn beste echtgenoot en mooiste man in mijn leven zijn"

In 2014 trouwde Fernando met de Russische Veronika. Samen delen ze het zevenjarige dochtertje Isabella. Veronika laat via Instagram weten nog steeds ongelooflijk verdrietig te zijn na dit verlies. “De moeilijkste periode van mijn leven, zonder mijn grote liefde", schrijft de duidelijk aangeslagen dame. “Ik kan het nog altijd niet geloven en dat zal nooit veranderen. Omdat jij voor altijd de beste echtgenoot en mooiste man in mijn leven zal zijn."

"Ik kan nauwelijks omschrijven hoe trots ik op je ben. Zelfs met deze moeilijke strijd in je leven ben je nog altijd de winnaar. En dat zal je eeuwig blijven voor mensen die tegen deze verschrikkelijke ziekte strijden. Mijn grote ster. Blijf voor ons schijnen, alsjeblieft." Veronika schrijft dat zij en haar dochtertje iedere dag naar hem zullen kijken. "Onze kleine engel Isabella en ik kijken elke dag naar je in de hemel. We houden oneindig veel van je. Ik heb je hier eigenlijk nodig, elke dag."

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Afscheid Fernando Ricksen aanstaande woensdag in Glasgow

Viktoria sluit haar bericht af met "#Ricksen, nooit opgeven." Hiermee verwijst ze naar waar haar man om bekend stond; als een echte doorzetter. De overleden ex-voetballer maakte in 2013 bij De Wereld Draait Door bekend dat hij leed aan de ziekte ALS. Deze bekendmaking sloeg wereldwijd in als een bom. Zelf bleef hij altijd positief en schreef destijds op zijn website: "Ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest." 

Fernando maakte in 1993 zijn debuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Al snel kreeg hij als rechtsback een vaste plaats in het elftal. In 2000 debuteerde de voetballer in het Nederlands elftal. Daarnaast heeft hij ook een internationale voetbalcarrière gehad. Zo speelde hij voor de Glasgow Rangers en voor FC Zenit Sint-Petersburg.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Fernando Ricksen (43) overleden

Vorige week hebben vrienden, familie en duizenden fans afscheid genomen tijdens een omvangrijke uitvaart in Glasgow. Fernando is 43 jaar geworden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore