Entertainment

Quinty Trustfull in de bres voor awareness borstkanker

30 september 2019 08:39 Aangepast: 30 september 2019 09:47
Beeld © ANP

Quinty Trustfull (47) verloor haar moeder 15,5 jaar geleden aan de gevolgen van borstkanker en is al jarenlang één van de gezichten van Pink Ribbon. Die ervaring heeft de presentatrice "heel alert" gemaakt op de ziekte, vertelt ze in De Telegraaf.

"Ik ben door de ziekte van mijn moeder vooral heel alert geworden"

"Ik ben door de ziekte van mijn moeder vooral heel alert geworden", zegt Quinty. Haar moeder had een heel agressieve vorm van borstkanker en "heeft er veel te lang mee doorgelopen". Quinty ziet dat er gelukkig veel is veranderd in de afgelopen vijftien jaar.

"Artsen weten steeds meer en daardoor overlijden er minder vrouwen aan borstkanker. Dat is iets om trots op te zijn. Toch zijn we er nog lang niet: één op de zeven vrouwen krijgt de ziekte, drieduizend vrouwen overlijden er jaarlijks aan. Dat maakt me nog steeds heel strijdbaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quinty Trustfull doopt eigen tulp

Quinty heeft het ook met haar 24-jarige dochter Moïse over kanker. "Ik kan met Moïse over alles praten", zegt de Koffietijd-presentatrice, hoewel "het niet iets is dat we standaard op zondagochtend bespreken". De alertheid die Quinty overhield aan de ziekte van haar moeder, heeft ze doorgegeven aan haar dochter. "En ook aan mijn vriendinnen: altijd vertrouwen op je gevoel en bij twijfel vragen om een second opinion!"

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Wauw! Quinty Trustfull showt haar sixpack

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore