Entertainment

Dankbare Jamai Loman blikt terug op veelbewogen jaar

28 september 2019 13:55 Aangepast: 28 september 2019 13:57
Beeld © ANP

Een bijzondere dag voor Jamai Loman (33). Vandaag is het precies één jaar geleden dat hij zijn nieuwe nier in ontvangst mocht nemen. "En alles gaat meer dan goed dus extra happy vandaag!", schrijft de zanger dolblij op zijn Instagram.

Jamai heeft het afgelopen jaar gelukkig niet alleen hoeven doorstaan. Tijdens zijn ziektebed kon hij rekenen op flink wat steun van familie en vrienden. Ook zijn bekende collega’s leefden enorm met hem mee. Nicolette Kluijver, die zelf als geen ander weet wat het inhoudt ziek te zijn, reageert dan ook met hartjes onder zijn post.

Manon Meijers, Chantal Janzen, Glennis Grace, Fred van Leer, Marc van der Linden en Nicolette van Dam wensen hem vandaag allemaal ook extra veel liefde toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamai Loman stopt met All Together Now

De Idols-winnaar moest vorig jaar onverwacht een niertransplantatie ondergaan door toedoen van nierfalen. Het was zijn zwager Andy die hem hielp herstellen en zijn eigen nier aanbood. Iets wat het liefst zijn eigen ouders hadden willen doen, maar vanwege hun gezondheid niet ging. "Het was een hel voor mijn ouders. Daar had ik nog het meeste verdriet van", zei de zanger hierover eerder in &C. "Ik dacht alweer vijf stappen vooruit, terwijl zij helemaal devestated waren. En dan kregen ze ook nog te horen dat ze geen donor mochten zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Droom komt uit voor Jamai Loman

Ondanks het slechte nieuws heeft Jamai nooit gedacht dat hij dood zou gaan. "Nee, nooit, het was gewoon geen optie. Dat heb ik met alles in mijn leven: ik geef geen ruimte aan andere mogelijkheden dan hoe ik het voor me zie. Ik geloof dat als je iets echt graag wilt, het ook gebeurt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore