Ga naar de inhoud
Entertainment

Josje Huisman slikt haar placenta door

Beeld © ANP

Josje Huisman (33) is druk bezig met een boek over zwangerschap. De inspiratie was natuurlijk haar zoon Kamari die vorig jaar op Eerste Kerstdag ter wereld kwam. Nu verklapt ze aan het Belgische blad Dag Allemaal wat ze in het boek allemaal beschrijft. Onder meer het doorslikken van haar placenta.

"Baat ’t niet, dan schaadt ’t niet"

Josje deelt in haar nieuwe boek haar ervaringen. Zo schrijft ze over haar moederkoek. "Ik heb mijn placenta laten drogen, en ’m in poedervorm laten capsuleren. Ik snap dat dat voor veel mensen een ver-wegshow is, maar ik vond het toch de moeite", deelt ze met Dag Allemaal.

Josje
Lees ook:
Josje Huisman brengt derde single uit

In de kraamperiode nam de kersverse moeder iedere dag een capsule. "Ik voelde mij er goed bij. Voor veel vrouwen is het een hulp tijdens hun herstel na de bevalling en ik dacht: dat wil ik ook proberen. Baat ’t niet, dan schaadt ’t niet."

Josje benadrukt wel dat het boek niet alleen maar een zwangerschapsbiografie is. "Ik zie het meer als een inspiratieboek." Ze geeft dan ook tips aan moeders, bijvoorbeeld dat je ook smoothies kunt maken van je placenta.

Josje
Lees ook:
Josje Huisman komt met boek over zwangerschap