Entertainment

Heftig! Dramatische wending in Expeditie Robinson

23 september 2019 12:09 Aangepast: 23 september 2019 12:18
Beeld © RTL/Videoland

Expeditie Robinson is een bikkelharde strijd en dit seizoen gaat het er harder aan toe dan ooit tevoren. Het is bloedheet op het eiland en de proeven eisen hun tol op de expeditieleden. En uiteindelijk gaat het om het recht van de sterksten. Let op: spoiler alert!

"Slimme meiden, die Yvette en Fien"

Kamp Zuid wordt wederom zwaar getroffen. De teamleden weten het al drie proeven op een rij te flikken om nét niet te winnen. En dat betekent dat er voor de derde keer iemand uit het groepje gestemd moet worden. In de voorgaande weken namen kijkers al afscheid van Anita en Jaap, maar nu werd het ook tijd voor Dionne om het veld te ruimen. Al ging dat niet even vriendelijk als altijd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hysterische tv: Roy Donders begint nagelsalon in Expeditie

Deelneemster Fien had namelijk een achterbaks plannetje bekokstoofd. De blondine had namelijk bedacht om samen met de andere vrouwelijke kampleden te doen alsof ze op Hugo gingen stemmen, zodat hij en de overige mannen van het eiland de druk zouden voelen en ál hun (overige) stemmen in te zetten op Dionne. Uiteindelijk hebben de dames toch wel op Dionne gestemd, maar waren de mannen hun veelvoud aan stemmen kwijt. Het eindigde in acht stemmen tegen Dionne en slechts twee (door de afvaller zelf ingezette) stemmen tegen Hugo. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weddings bells: Hugo uit Expeditie gaat trouwen

Naast het kamplid dat haar spullen moest pakken, moesten kijkers ook Berdien uitzwaaien. In de aflevering bleek dat ze zich nog nooit zo goed had gevoeld en enorm veel zin had om door te gaan met de expeditie. Maar het spel is het spel niet als er geen afvallers zijn en ook op Duivelseiland geldt die regel. De vier overgebleven kandidaten strijden tegen elkaar om in de samensmelting te komen. Rijk en Rob hadden hun plekje voor de balkproef al verzekerd, dus het gevecht moest uitgespeeld worden tussen Eva en Berdien. Het kostte de fluitiste uiteindelijk de kop. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Expeditie Robinson-kandidaat smokkelde een condoom mee

Kijkers leefden enorm mee met de afvallers. "Wat een leuke en opgewekte vrouw is Berdien Stenberg!", vindt een fan. Een ander steekt Dionne een hart onder de riem: "Zo trots op Dionne. Ondanks de tegenslagen heel goed gedaan!" Fiens plannetje kan ook op steun van de kijkers rekenen. "Het plan van Fien is geslaagd. Wat een pokerface heeft zij zeg!", "Slimme meiden, die Yvette en Fien" en "Haha, meiden geweldig gedaan!" zijn enkele van de reacties op hun geslaagde mokerslag. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deelname Expeditie Robinson grote wens Nicolette Kluijver

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dennis Weening: 'Nieuwe seizoen Expeditie Robinson niet gezien'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore