Entertainment

Crème de la crème van de tv-wereld maakt zich op voor Emmy’s

22 september 2019 07:20 Aangepast: 22 september 2019 13:05

De crème de la crème van de televisiewereld doft zondag weer op voor de uitreiking van de Primetime Emmy Awards. Game of Thrones, waarin Carice van Houten speelde, is één van de grote kanshebbers.

De fantasyserie, waarvan dit jaar het laatste seizoen werd uitgezonden, maakte in totaal kans op 22 Emmy’s. Een aantal beeldjes sleepte Game of Thrones vorige week al in de wacht tijdens de uitreiking van de Creative Arts Emmy Awards. Zo werd onder meer het camerawerk en de muziek al onderscheiden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Nederlandse documentaires zijn genomineerd voor Emmy

Carice van Houten maakte kans op de prestigieuze prijs voor haar gastrol als Melisandre in de HBO-hitserie. De actrice zag de Emmy echter vorige week aan haar neus voorbij gaan, Cherry Jones kreeg het beeldje voor haar rol in The Handsmaid’s Tale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen Emmy award voor Carice van Houten

Veel van Carice’s Game of Thrones-collega’s maken zondag wel nog kans op een Emmy. Onder anderen Peter Dinklage, Lena Headey en Emilia Clarke zijn genomineerd voor hun rollen. Ook de regie en het schrijfwerk van de serie kunnen nog bekroond worden.

Andere series en tv-programma’s die veel kans hebben om in de prijzen te vallen zijn Westworld en The Handmaid’s Tale. Die series sleepten respectievelijk 21 en 20 nominaties in de wacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Jackson familie noemt Emmy award Leaving Neverland 'een farce'

Ook John de Mol maakt weer kans op een Emmy. Zijn format The Voice is voor het achtste jaar op rij genomineerd in de categorie beste realitycompetitieshow. De talentenjacht won de prestigieuze prijs vier keer, voor het laatst in 2017.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore