Alles over het songfestival

Zó duur zijn de kamers in Rotterdam tijdens songfestival

19 september 2019 14:08 Aangepast: 19 september 2019 14:39
Beeld © ANP

Een aantal weken geleden stond heel Rotterdam op zijn kop. Na een spannende strijd met Maastricht is er dan toch voor gekozen om het songfestival te organiseren in onze geliefde Maasstad. Maar dat is niet het enige geluk waar de stadsbewoners van mogen spreken. Het is in die week namelijk mogelijk om je huis te verhuren voor minimaal 300 euro per nacht.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Daniel Dekker neemt na tien jaar afscheid van 'Mr Songfestival'

Direct na de bekendmaking van Rotterdam als gastheer van het songfestival, boekten meer dan achthonderd toeristen alvast hun accommodatie voor het festijn in 2020. Dat is 21 keer meer dan in een gemiddelde week. De meeste boekers kwamen uit Engeland, Nederland, Duitsland, België en Spanje. Airbnb liet aan het AD weten dat de lokale hosts nu al verzekerd zijn van 160.000 euro aan huurinkomsten.

Tijdens het finaleweekend wordt de hoofdprijs gevraagd. Voor die periode is namelijk een penthouse te huur midden in het Rotterdamse centrum, voor 7000 euro per nacht! Maar de grote winnaar is tot nu toe een eigenaar van een kubuswoning, die zijn paleisje voor de mooie prijs van 7300 euro hoopt te verhuren. Wel benadrukt Airbnb aan het AD dat het "niet zeker is of deze woningen ook echt voor die bedragen worden verhuurd." Het zijn immers de vraagprijzen. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Gezocht: Nieuwe muziekkenner voor songfestivalcommissie

Niet alleen particulieren kunnen een slaatje slaan uit het songfestival. Het beperkte aantal hotels hebben hun prijzen ook flink omhooggegooid. De gasten die tussen 11 en 17 mei een kamer willen huren, kunnen rekenen op bedragen van soms wel duizenden euro's voor één nacht. De reden van de hoogopgelopen prijzen voor een hotelovernachting is dat Rotterdam en aangrenzende gemeenten 'slechts' 5500 hotelkamers tellen. Drieduizend daarvan zijn al voor twintig meidagen gereserveerd voor de organisatie van het songfestival en haar gasten.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Ook Spanje ziet af van songfestivalvoorrondes

Van alle peperdure hotels spant Grand Hotel Central aan de Kruiskade de kroon. Hier moet een gast namelijk het torenhoge bedrag van 2000 per nacht betalen! Ter vergelijking: normaliter kunnen mensen hier slapen voor 70 euro per nacht. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore