Ga naar de inhoud
Entertainment

Frits Wester wil 'gewoon even rust'

Beeld © William Rutten

Parlementair verslaggever Frits Wester doet nog even niks. Hij is klaar met alle verhalen en wil gewoon even rust. Dat laat het RTL4-icoon dinsdag in een korte verklaring weten aan RTL Boulevard.

"Frits is een voortreffelijk parlementair journalist"

Wester was voor het eerst in decennia niet op televisie tijdens Prinsjesdag. Zijn afwezigheid werd dinsdag uitgebreid besproken in alle media. RTL Nieuws is nog met hem in gesprek over een incident dat vorige week plaatsvond. Wester leek tijdens een uitzending dronken te zijn, maar stelde zelf erg moe te zijn.

Frits
lees meer:
Frits Barend neemt het op voor geschorste Frits Wester

RTL Nieuws liet vorige week weten "nog aan het uitzoeken te zijn" wat er precies is gebeurd. Het programma stelde met klem verder niet op de zaak in te willen gaan omdat het een zaak tussen werkgever en werknemer betreft. Dat hij "bekend is bij een groot publiek" verandert daar niets aan, aldus adjunct-hoofdredacteur Ilse Openneer.

Presentator Frits Barend heeft dinsdag een lans gebroken voor verslaggever Frits Wester. De parlementair journalist begon halverwege de jaren negentig als politiek verslaggever in de RTL-talkshow van Barend en Van Dorp.

"Frits is een voortreffelijk parlementair journalist", prees Barend. "Hij is heel goed geïnformeerd en is eigenlijk niet weg te denken in Den Haag." Toen Wester vaak aan tafel zat bij Barend & Van Dorp keek hij "ook wel eens in het glaasje. Maar hij is nooit achter het stuur gaan zitten, hij heeft nooit iemand doodgereden."

Frits
lees ook:
Frits Wester niet op televisie tijdens Prinsjesdag

De presentator trekt de vergelijking met het incident waarbij PEC Zwolle-trainer John Stegeman onlangs betrokken was. Hij veroorzaakte onder invloed van drank een verkeersongeluk, maar de Overijsselse club liet de trainer ondanks zijn misstap niet vallen. "Hij zat zondag weer gewoon op de bank, gesteund door de club. Ik ken de ins en outs van het verhaal van Frits niet. Maar als RTL hem heeft geschrapt, gaan ze er echt te hard mee om."