Entertainment

Israëlische omroep wil geld terug voor Madonna's songfestival-act

13 september 2019 17:46 Aangepast: 13 september 2019 18:32
Beeld © ANP

Vier maanden na de finale van het Eurovisiesongfestival spant de Israëlische publieke omroep KAN een rechtszaak aan over de omstreden act van Madonna. De zaak gaat echter niet over haar valse noten, maar over onbetaalde rekeningen.

In de aanklacht staat dat Live Nation en Live Nation Israël als vertegenwoordigers van Madonna de voorwaarden van hun overeenkomsten hebben geschonden en hun financiële beloftes niet nakomen. Een woordvoerster van de omroep bevestigt tegenover Variety dat de omroep een zaak heeft aangespannen, maar weigert verdere toelichting. Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat Madonna technische en logistieke ondersteuning kreeg van KAN die verder ging dan de normale productiekosten. KAN ging ervan uit dat de kosten zouden worden gedekt door het team van Madonna. De extra ondersteuning bestond uit projectoren, koptelefoons, extra podiumassistenten, tenten, beveiliging en extra personeel. KAN zegt dat Live Nation heeft ingestemd deze kosten te dekken, maar toch zijn de facturen niet betaald. Pogingen om het geld terug te krijgen zijn mislukt.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Mobieltjes niet welkom bij nieuwe tournee Madonna

Het optreden van Madonna was controversieel. Ze liet haar dansers met een Israëlische en Palestijnse vlag op hun rug, elkaar omhelzen tijdens de act. De Israëlische organisatie had hier vooraf geen weet van. Ook kwam er veel kritiek op het valse gezang van de zangeres.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore