Entertainment

Nederlandse YouTubers op borgtocht vrij

12 september 2019 20:49 Aangepast: 12 september 2019 21:37
Beeld © AFP

Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20), de twee YouTubers uit Nederland die gisteren werden gearresteerd omdat zij de Amerikaanse legerbasis Area 51 probeerden te betreden, zijn op borgtocht vrijgelaten. Ze moesten allebei vijfhonderd dollar te betalen om weer vrij rond te kunnen lopen. Maandag moeten de twee voor de rechter verschijnen, dat meldt RTL Nieuws na gesproken te hebben met de Amerikaanse politie.

"We willen dat mensen zich realiseren dat we geen grapje maken”

Kort na een statement van de lokale politie, Nye County, zijn de twee vrijgelaten. Nye County bracht de arrestatie van de twee Nederlandse jongens naar buiten om een signaal af te geven. "We willen dat mensen zich realiseren dat we geen grapje maken,” zegt agent David Boruchowitz.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Nederlandse YouTubers vast in VS na betreden Area 51

Het gebeurt veel vaker dat mensen worden aangehouden rondom legerbasis Area 51. Mensen zouden er op zoek gaan naar aliens. De agent noemt de actie van Govert en Ties nogal dom. "Iedereen die verboden terrein betreedt rond een plek die van belang is voor de nationale veiligheid is zeker niet erg intelligent.”

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore