Entertainment

Songfestival kost Rotterdam 15,5 miljoen euro

12 september 2019 11:43 Aangepast: 12 september 2019 13:48
Beeld © ANP

De gemeente Rotterdam trekt bijna 15,5 miljoen euro uit voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar mei. Dat staat in het bidbook dat donderdag openbaar is gemaakt. Hoe dat bedrag wordt uitgegeven, blijft geheim. De complete begroting is onleesbaar gemaakt in de vrijgegeven stukken.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Davina Michelle nog niet gevraagd voor songfestival

Vermoedelijk is meer geld nodig voor het songfestival. NPO-baas Shula Rijxman liet vorige maand, na het bekendmaken van Rotterdam als gaststad voor het songfestival, weten te hopen dat de politiek 15 tot 20 miljoen euro in de organisatie pompt. De Tweede Kamer ziet er vooralsnog weinig in om tientallen miljoenen aan het evenement uit te geven.

In de gepubliceerde stukken staan verder mogelijke podiumopstellingen, maar een voorgestelde plattegrond voor Ahoy is onleesbaar. Verder is een overzicht van het aantal hotelkamers in Rotterdam gemaakt. Welke hotels zijn gereserveerd is niet duidelijk en ook de voorwaarden blijven geheim. Ook mogelijke locaties voor andere evenementen rondom het songfestival, zoals Eurovision Village, blijven onbekend.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Honderden tech-ideeën voor beter songfestival

De 65e editie van het songfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore