Ga naar de inhoud
Entertainment

Wat?! Nina Dobrev was bijna niet gecast voor The Vampire Diaries

Beeld © The CW

Het is precies tien jaar geleden dat The Vampire Diaries voor het eerst op Amerikaanse televisie kwam en wij het hier in Nederland konden streamen. De populaire serie had maar liefst acht seizoenen, waarin Nina Dobrev bijna alle seizoenen lang de hoofdrol had. Wat blijkt? De makers van de serie hadden eerst een hele andere Elena Gilbert in gedachten.

"Niemand van ons wist nog wie ze was"

Het is geen geheim dat de populaire serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J. Smith. In de boeken had Elena blond haar en blauwe ogen en dat hadden de makers van de serie dan ook voor ogen. De eerste actrice die ze in gedachten hadden, was Ashlee Simpson. Toch werd er uiteindelijk voor Nina Dobrev gekozen en kreeg Ashlee een rol in Melrose Place

Het schijnt ook zo te zijn dat Ashley Tisdale de rol kreeg aangeboden. Zij was op dat moment een enorme ster dankzij haar rol in High School Musical. De blondine wees de rol af voor een roll in Hellcats, ook van de zender The CW.

Deze
Lees ook:
Deze Vampire Diaries-sterren konden elkaars bloed wel drinken

Het mag een klein wonder heten dat Nina Dobrev uiteindelijk voor de rol werd gecast. De concurrentie tijdens de casting was moordend en Nina viel niet echt op. Julie Plec, een van de makers van de serie, heeft zelfs verteld dat ze de eerste auditie van de actrice helemaal niet meer kon herinneren. "Niemand van ons wist nog wie ze was." Volgens Nina's agent kwam dat doordat ze ziek was en hierdoor niet haar uiterste best kon doen tijdens de casting. "Ze stuurde ons daarom een videocasting en die was echt magisch. Het was zo perfect dat we haar de rol meteen hebben gegeven."

Bron: RTL Boulevard