Entertainment

'Big Brother komt weer terug op televisie'

10 september 2019 22:21 Aangepast: 11 september 2019 00:10
Beeld © ANP

Big Brother-fans opgelet! Meer dan tien jaar geleden heeft heel Nederland met grote tranen afscheid moeten nemen van een van de spannendste realitysoaps ooit. En nu lijkt het programma dan eindelijk terug te keren.

"We zijn met verschillende partijen in gesprek over de terugkeer van Big Brother"

EndemolShine, het productiehuis van Big Brother, laat weten aan RTL Boulevard dat ze inderdaad hopen op een terugkeer van het bloedstollende programma. "We maken er geen geheim van dat het onze ambitie is om Big Brother terug te brengen in Nederland. Het format is relevanter dan ooit en bestaat dit jaar 20 jaar. Hoe mooi zou dat zijn!" 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Big Brother-Ruud ging door een moeilijke tijd

Precies twintig jaar geleden maakten de lage landen voor het eerst kennis met het meeslepende programma Big Brother. Heel Nederland was aan de buis gekluisterd om geen moment te missen van de groep mensen die voor 100 dagen naar het huis in Almere verhuisden. Compleet nieuw voor die tijd: het huis was helemaal ingericht met camera's en microfoons, waardoor fans op televisie en online de belevenissen van de bewoners op de voet konden volgen. Na 100 dagen kwam Bart Springt in 't Veld als winnaar van de eerste editie het huis uitlopen. Uiteindelijk bleek het een revolutionair programma. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Moeder Lindsay Lohan in Big Brother

Revolutionair of niet, uiteindelijk moest ons kikkerlandje na vijftien seizoenen dan toch afscheid nemen van het spraakmakende programma. Maar nu kunnen fans toch op een terugkeer rekenen! Het productiehuis laat namelijk weten zeker een ambitie te hebben om het programma terug te krijgen. Maar of het programma dan op Talpa komt, lijkt vooralsnog niet het geval. "We zijn met verschillende partijen in gesprek over de terugkeer van Big Brother. Het format hoeft ook niet uitsluitend op één zender", zegt EndemolShine tegen RTL Boulevard.Talpa heeft laten weten dat het programma niet op een van hun zenders te zien zal zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore