Entertainment

9-jarig model zonder benen steelt de show op catwalk

10 september 2019 11:39 Aangepast: 10 september 2019 13:11
Beeld © Instagram @daisymay_demetre

Daisy-May Demetre (9) is het eerste kind met twee geamputeerde benen dat over de catwalk heeft gelopen tijdens de New York Fashion Week. "Ik ben trots op mezelf", zegt Daisy-May over deze mijlpaal.

"Daisy is een speciaal, uniek kind dat dingen doet waarvan doktoren altijd zeiden dat het onmogelijk zou zijn"

Daisy-May is op veel vlakken net zoals haar leeftijdsgenoten: ze heeft liever les in Engels dan in wiskunde en houdt van sporten. Maar haar loopje op de catwalk onderscheidt haar van haar vriendjes en vriendinnetjes.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Is het eerste Holland's Next Top Model-koppel een feit?

Daisy-May is geboren in Birmingham, Engeland. Na haar geboorte bleek dat zij een zeldzame afwijking had, waardoor haar beide benen geamputeerd moesten worden. Dat ongemak heeft Daisy-May er nooit van weerhouden om dingen te proberen. In april liep ze al op de catwalk tijdens de London Kids Fashion Week. Daar deed ze zelfs een radslag.

Daisy-May's vader Alex is supertrots op zijn kleine meid. "Daisy-May is een speciaal, uniek kind dat dingen doet waarvan doktoren altijd zeiden dat het onmogelijk zou zijn." Omdat Daisy alles schijnt te lukken, ondanks haar beperking, denkt de kleine meid al groot. Als een reporter van CBS News haar vraagt of ze supermodel wil worden, antwoordt ze volmondig 'ja'.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Victoria's Secret-model Lais Ribeiro verloofd

De designer die Daisy-May ontdekte is Enikö Hegedüs-Buiron. "Ik was meteen onder de indruk. Ik wil mensen laten zien dat schoonheid niet oppervlakkig is, het zit in meerdere facetten." Het jonge model is nu dan ook het gezicht van haar Lulu et Gigi kledinglijn. 

En wat voor advies heeft Daisy-May? "Geef nooit op en doe wat je kan doen."

CBS News/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore