Ga naar de inhoud
Entertainment

Anneke Grönloh wordt ontzettend gemist door Willeke Alberti

Beeld © ANP

Willeke Alberti denkt nog dagelijks aan haar goede vriendin Anneke Grönloh, die bijna een jaar geleden op 76-jarige leeftijd overleed. De zangeres mist haar dan ook enorm, zegt ze dinsdag in De Telegraaf.

"Het komt dan wel erg dichtbij, hoor"

Voor de 74-jarige Willeke was het de zoveelste persoon uit haar vriendenkring van wie ze afscheid moest nemen. "Het komt dan wel erg dichtbij, hoor. Jaren geleden overleed Jos Brink, maar de afgelopen tijd waren het er zo veel: Johnny Lion, Sandra Reemer, Guus Verstraete... en toen ook nog Anneke. Ik mis haar ontzettend."

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti is volledig uitgeblust

De twee zangeressen braken allebei als tiener door. "Onze levens liepen zo gelijk op. We hebben zoveel samen gedeeld. We zijn zo'n beetje gelijktijdig tienersterren geworden en toerden door heel Nederland. Maar ook privé hebben we heel veel met elkaar meegemaakt. We zijn zo'n beetje in dezelfde tijd getrouwd, waren in dezelfde periode zwanger."

Willeke weet zeker dat Anneke volgende maand ook langs zou zijn gekomen bij haar 60-jarig jubileumfeest als zangeres. Gelukkig zijn er nog wel genoeg andere vrienden en familieleden die op 5 en 6 oktober meedoen aan De show van mijn leven in AFAS Live in Amsterdam. Zo ontvangt Willeke onder anderen Ruth Jacott en Sjors van der Panne.