Entertainment

Queen Elizabeth onherkenbaar in nieuw seizoen The Crown

09 september 2019 11:55
Beeld © Netflix

Het derde seizoen van Netflix-hit The Crown is in aantocht en fans kunnen niet wachten om te zien hoe de nieuwe cast het gaat doen. Maar daar zitten wat haken en ogen aan. Want hoe maken ze de overgang van Claire Foy (35) als Queen Elizabeth naar een oudere Olivia Coleman (45) als de Britse koningin?

"Het voelde niet goed"

The Crown maakt bijna haar rentree, maar met een spiksplinternieuwe cast. Olivia Coleman neemt het over van Claire Foy als Queen Elizabeth, maar dat zorgt ook voor wat uitdagingen. De 45-jarige actrice heeft namelijk een andere oogkleur dan haar 35-jarige collega en de Britse monarch. Olivia's ogen zijn donkerbruin, maar die van Claire en Elizabeth zijn helderblauw. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olivia Colman noemt rol in The Crown 'verschrikkelijk'

Regisseur Ben Caron vertelt aan de Britse krant The Guardian hoe ze dit hebben opgelost. Allereerst probeerden ze dat met kleurlenzen, maar hierdoor leek het alsof Olivia "acteerde met een masker op." Dat moest dus anders. "Het leek alsof die lenzen al haar acteertalent afpakten en wegstopten in een kluis", verklaart Ben. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet bij een Oscar-winnares. Ook special effects konden er niet voor zorgen dat haar oogkleur veranderde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Releasedatum derde seizoen The Crown bekend

"Het voelde niet goed", gaat Ben verder. Het heeft allemaal niet mogen helpen en daarom zal Hare Majesteit in het derde seizoen bruine ogen hebben. Olivia is niet de enige nieuweling in de Netflix-serie, ook Tobias Menzies en Helena Bonham Carter zullen aan de koninklijke eettafel aanschuiven. Daarnaast is onlangs bekend geworden dat Gillian Anderson de controversiële premier Margaret Thatcher zal spelen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore